2011-06-29 17:18:06• hírek • Szatmar.ro

Múzeum helyett útra fordítják a pénzt

Egyre inkább körvonalazódik azon útszakasz megépítése, mely végre-valahára elterelné a teherforgalmat Szatmárnémeti északi, észak-nyugati részéből. A műszaki dokumentáció elkészítésére valamint a kivitelezés elkezdésére már előkerült a szükséges összeg. Legalábbis annak egy része.

Ilyés Gyula polgármester  szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy jelen pillanatban 400.000 lej áll rendelkezésükre a munkálatok beindításához. Az összeget a város vezetése a Szépművészeti Múzeum felújításától vonta el. Az eredeti tervek szerint ugyanis az intézményt Szatmárnémeti a Szatmár Megyei Tanáccsal közösen újította volna fel. Kiderült azonban, hogy a Polgármesteri Hivatal nem fizethet olyan intézménynek, amely nem tartozik az ő felügyelete alá.

Így hát megegyezés született arról, hogy a Megyei Tanács teljes mértékben saját költségén renoválja a Vécsey-házat, Szatmárnémeti viszont saját költségén megépíti a kerülőutat, amely a Gorunului utcát Pusztadaróccal összeköti.

Amennyiben  csütörtöki ülésén a Városi Tanács is elfogadja a javaslatot, akkor már ősszel elkezdődhetnek a kivitelezési munkálatok és talán jövőre a Baritiu, a Lacrimioarei és az Unirii utcán lakók is fellélegezhetnek: megszabadulnak a teherautók zajától, porától és rázkódásától.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: